Da li je dobro nositi grudnjak za vrijeme spavanja

Objavljeno: 23. 8. 2015 u 10:32h

Od davnina traje rasprava među ženama – nositi grudnjak za vrijeme spavanja ili ne? Većina dama ne nosi grudnjak prilikom odlaska u krevet da izbjegla neugodnosti.

Javlja se određeni osjećaj “suženosti”, a većina je u strahu od začepljenja limfne žlijezde što dovodi do raka dojke. Popularna Marilyn Monroe nosila je grudnjak tokom noći, jer je vjerovala da će tako uvijek biti čvrste. Međutim, naučnici kažu da su to sve bili samo mitovi, piše Radiosarajevo.

Medicinski, funkcija limfnih čvorova je da djeluju kao prirodni filteri koji prazni limfne tečnosti, a ujedno je i prva odbrana organizma protiv raka ćelije, stranog materijala i infekcija. Nije naučno dokazano da nošenje grudnjak ometa puteve limfnih čvorova. Dakle, rak dojke izbrisati sa liste strahova, piše Worldhealthinfo.

Ono što će sigurno učiniti da vaše dojke budu opuštene je starost, genetika i trudnoća. Ako je veličina vaših grudi iznad C, izaberite mekani – kup stil, bez puno pričvršćivača ili “hardvera”, koji će pružiti određenu potporz od ulegnuća.

Dakle, medicinski aspekt sažima:

-spavanje u grudnjaku ili bez njega noću, je zapravo samo stvar ličnog komfora žene.

žene koje pate od osipa ispod grudi od vlažne kože – nošenje grudnjaka može biti bolno

ako se odlučite da nosite grudnjak noću, odaberite meka, skupljena, prirodna vlakna (pamuk npr.)

Izvor: Haber.ba/Cafe.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/da-li-je-dobro-nositi-grudnjak-za-vrijeme-spavanja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])