Ovim čajem ćete provjereno ojačati vaš imunitet

Objavljeno: 4. 8. 2015 u 12:56h

Čaj od đumbira i jabuke trebali bi uvesti u svakodnevnu ishranu.Pored toga što provjereno jača imunitet dobar je i kod slijedećeg:

Odličan je izvor antioksidanata

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata i upravo zbog toga je odličan za prevenciju niza bolesti. On štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i reguliše proces starenja.

Ima odlična protivupalna svojstva

Đumbir može ublažiti simptome artritisa, bolove u zglobovima i leđima. Smanjuje hroničnu upalu u telu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti, piše Kućnilekar.

Podstiče rad probavnog sistema

Đumbir stimuliše proizvodnju sline i reguliše nivo želudačne kiseline. Može ublažiti žgaravicu, zatvor, nadutost i pomoći u prevenciji bolesti probavnog sistema.

Pospješuje kognitivne sposobnosti

Osim što ovim čajem možete pospešiti svoju koncentraciju i pamćenje, takođe ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Pospješuje rad imunog sistema

Jabuke su odličan izvor kvercetina – antioksidanta koji pospešuje rad imunog sistema i smanjuje nivo hormona stresa.

Pospješuje rad jetre

Toksine unosimo svakodnevno, a jetra je zaslužna za pročišćavanje toksina iz tela. Istraživanja su pokazala da đumbir i jabuke mogu pospješiti rad jetre i potstaći oslobađanje toksina iz tela.

Jedan od najlakših načina da pospešite zdravlje celokupnog organizma jeste da svakodnevno konzumirate čaj od jabuke i đumbira.

Recept:

3 kesice zelenog čaja
5 cm izrendanog đumbira
1/4 izrendane jabuke
1 kašičica mente
2 šoljica kipuće vode
2 šoljica leda

Zeleni čaj,đumbir,mentu i jabuku stavite u lončić i prelijte sa kipućom vodom.Ostavite da odstoji 5-7 minuta.Procijedite i dodajte led.

Izvor: Haber.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ovim-cajem-cete-provjereno-ojacati-vas-imunitet/||claudebot