Izbijelite zube prirodnim namirnicama

Objavljeno: 28. 7. 2015 u 12:44h

Blistav osmijeh ne mora mnogo da košta, dovoljno je da zavirite u kuhinju, izaberete jednu od šest namirnica i budete uporni.
Ukloniti mrlje od hrane, pića i cigareta sa zuba moguće je efikasno uraditi i kod svoje kuće i to potpuno prirodnim namirnicama iz kuhinje. Važno je biti uporan pa rezultati neće izostati. Čak i neki vrlo bogati ljudi radije biraju prirodu nego skupe zahvate kod stomatologa.

1. Jagode

Izbjeljivanje zuba jagodama popularna je metoda glumice Ketrin Zite Džouns. Jednostavno zgnječite četiri do pet jagoda i utrljajte ih na zube pa isperite. Kiselina iz voća ukloniće mrlje od hrane i pića.

2. Jabukovo sirće

Pranje zuba jabukovim sirćetom provjerena je metoda izbjeljivanja, a rezultati se vide nakon mjesec dana. Posebno je učinkovita kod mrlja od kafe i cigareta na zubima. Nakon primjene sirćeta zube operite pastom ili dobro isperite vodom da bi uklonili kiselinu s gleđi.

3. Ulje kokosa

Stavite kašičicu kokosovog ulja u usta i promućkajte ili stavite nekoliko kapi na četkicu i istrljajte zube

4. Sir

Pomaže blistavijem osmijehu, a sve što treba da uradite je da ga jedete što češće. Sir sadrži kazein, bjelančevinu iz mlijeka koja ima fosfornu kiselinu. Osim što će zubi biti ljepši, biće i zdraviji.

5. Povrće i voće

Grickanje sirovog povrća i voća, na primjer, šargarepe ili jabuke, pomaže. Ono je abrazivno pa uspješno uklanja mrlje sa zuba. Uz to, pomaže stvaranju pljuvačke, a ona isto čisti zube.

6. Soda bikarbona

Namočite četkicu za zube vodom pa na nju stavite soda bikarbonu. Istrljajte zube i isperite ih vodom.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/izbijelite-zube-prirodnim-namirnicama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])