Najdjelotvorniji način da izliječite opekotine od sunca

Objavljeno: 5. 7. 2015 u 09:47h

Ako spadate među one koji svake godine izgore na suncu onda je ovaj tekst kao poručen za vas.

Ovo je nadjelotvorniji način da brzo izliječite opekotine.

Metoda je jako jednostavna i kratka, ali sigurno će biti od velike pomoć kad su u pitanju bolne opekotine od sunca.

Potreban materijal:

Bokal
Stari peškir
Voda
3 kesice crnog čaja

Sve što treba da uradite jeste da u većem bokalu napravite crni čaj tako što ćete tri kesice preliti sa vrelom vodom i ostavite da kratko odstoji. Nakon toga izvadite kesice i ostavite da se čaj prohladi, da bude mlak.

U čaj umočite pelenu ili peškir pa oblog stavite na mjesta koja su zahvaćena opekotinama, ostavite da koža upije čaj i da se osuši pa zatim ponovite postupak. Nakon što ste potrošili sav čaj i poboljšanje je vidljivo istuširajte se, jer će vam koža na mjestu gdje ste stavljali oblog biti tamnija nego obično.

Da bi ova metoda bila što djelotvornija obloge od čaja je potrebno staviti što prije. Na manjim dijelovima tijela, kao što su lice i nos, kao oblog vam može poslužiti i sama vrećica čaja.

Izvor: Lifepressmagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/najdjelotvorniji-nacin-da-izlijecite-opekotine-od-sunca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])