Kako zaspati čim legnete da spavate?

Objavljeno: 9. 5. 2015 u 14:00h

Zubi su oprani, na sebi imate svoju omiljenu pižamu, ležete u svoj preudoban krevet, sklapate oči, ali…san neće pa neće. Ujutru izgledate jako loše…

Treba li pominjati koliko je bitan uredan san od osam sati? Redovan san poboljšava memoriju, produžava život, jača koncetraciju i još mnogo toga. Uz ove male rituale zaspaćete brže nego obično.

Isključiti elektroniku

Ukoliko ste jedan od onih koji prije spavanja vise na Fejsu, Tviteru, Instagramu, vrijeme je da promijenite tu naviku! Najmanje 10 minuta prije polaska u krevet ugasite i odložite sve! Naime, dok gledate u svjetlo ekrana, mozak stvara iluziju da je i dalje dan, što usporava san.

Tehnike meditacije

Da biste zaspali morate biti opušteni. Meditiranje i relaksirajuća muzika upravo pomažu u tome. Pustite neku lijepu muziku, počnite da dišete sporo i duboko opuštajući mišiće, grupu po grupu (noge, leđa, stomak, ruke). Ovo je takođe odličan način da se oslobodite stresa nakupljenog preko dana i bez grča zakoračite u sutrašnji.

Časopis i šolja čaja

Nasuprot elektronici koja razdražuje i razbuđuje kada je vrijeme spavanju, čitanje knjige ili časopisa umiruje um.

Izvor: Nadlanu/Prva

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kako-zaspati-cim-legnete-da-spavate/||claudebot