Tri brza načina da olakšate bol od grčeva u mišićima

Objavljeno: 6. 5. 2015 u 17:02h

Zaista, nimalo ugodna pojava. Kod nekih žena uslovljena je i nošenjem štikli, a kod većine nedostatkom minerala u organizmu. Ukoliko vam se desi da vas “uhvati” grč, olakšajte bol na neki od tri sledeća jednostavna načina.

Stanite na hladan pod

Ili, na grč stavite hladnu oblogu (možete i kesu smrznutog povrća). Istraživanja pokazuju da hladnoća blokira puteve bola u mišićima, a može ublažiti i grčeve u butinama. Ukoliko to ne djeluje…

Popijte malo “soka” od kiselih krastava

Odnosno, vode u kojoj se nalaze kiseli krastavci. Može zvučati čudno, ali je djelotvorno: istraživanja pokazuju da pijuckanje pomenute tečnosti može ublažiti grčeve u roku od par sekundi. Istraživači vjeruju da sastojci koje pomenuta tečnost sadrži utiču na neurološku reakciju koja pomaže u ublažavanju grčeva. Ukoliko to ne djeluje…

Unosite elektrolite

Nizak nivo kalcijuma, magnezijuma i kalijuma često uzrokuje nastajanje grčeva. Banana vam može pomoći da obnovite količinu pomenutih minerala deset minuta nakon njenog konzumiranja. Nakon toga istežite nogu dok bol ne prestane.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/tri-brza-nacina-da-olaksate-bol-od-grceva-u-misicima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])