Zašto je limunov sok najbolja stvar za vaš organizam? (Foto)

Objavljeno: 21. 4. 2015 u 15:03h

Popijte limunadu ujutru, prije doručka i to će prodrmati vaš metabolizam i  spriječiti kalorije da se „zalijepe“ na kritična mjesta. Ne samo da limun pomaže u mršavljenju, on je takođe zaslužan za borbu protiv zdravstvenih problema.

Doktorka Peni Stenvej je autorka knjige „The Miracle of Lemons“ i ona izrazito hvali ovo voće. Ovaj citrus će vam utoliti žeđ i smanjiti povišenu temperaturu.

Pročitajte prednosti limuna:

Gubitak kilaže

ll

Limunov sok stimuliše gubitak kilaže i preventivno utiče na masti koje se talože. Za optimalne rezultate, pijte limunadu ujutru, prije doručka. Ovo će vam ubrzati metabolizam.

Kašalj

li3

Limun je najbolji za grip i prehladu. On podstiče organizam da izbacuje nepotreban sekret koji nastaje pri prehladi i tako brže možete da se otarasite sezonskih virusa.

Fleke na koži

li4

Vjerovali ili ne, citrus u limunu dobro funkcioniše na suvoj koži i otklanja fleke. Takođe daje hidrataciju koži i otklanja izumrlo tkivo.

Stavite malo limunovog soka na područje sa flekama i budite na suncu par minuta. Ponovite postupak nekoliko puta u toku dana.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/zasto-je-limunov-sok-najbolja-stvar-za-vas-organizam-foto/||claudebot