Jednostavnim vježbama do ravnog stomaka za samo mjesec dana (Foto)

Objavljeno: 26. 3. 2015 u 15:28h

Smanjite obim struka i zategnite stomak sa pažljivo odabranim vježbama trenirajući samo dvadeset minuta dnevno. Za njihovo pravilno izvođenje su vam potrebne dobra ravnoteža i stabilnost, zahvaljujući kojima ćete dodatno aktivirati mišiće trupa. Uz pravilnu ishranu, redovan kardio trening i svakodnevno ponavljanje ovih vježbi, za manje od mjesec dana ćete primijetiti pozitivne promjene na predjelu struka i stomaka. Vježbe su sledeće.

Bočni trbušnjaci u stajaćem položaju

fe1

Zauzmite širi raskoračni stav te težinu tijela prebacite na desnu nogu. U lijevu ruku uzmite teg od jednog kilograma te ga podignite iznad glave tako da osjetite blagu bol na desnoj strani struka, a zategnutost na lijevoj (A). Savijte trup ulijevo istovremeno spuštajući lijevi lakat, a podižući koljeno, tako da se dodirnu(B). Vratite se u početni položaj. Uradite petnaest ponavljanja, a zatim promijenite stranu te uradite još petnaest. Vodite računa da se trupom ne naginjete prema naprijed te da prilikom spuštanja noge lagano prstima dodirnete pod (ne cijelom nogom).

Klatno

fe2

Zauzmite širi raskoračni stav sa nogama blago savijenim u koljenima. U obje ruke uzmite teg od jednog kilograma te ih podignite uvis (A). Napravite polukrug tako što ćete (okrećući se samo u struku) u jednom pokretu ruke prvo spustiti ulijevo, odmah zatim na sredinu te ih na kraju vratiti u početni položaj (B). Ovo je jedno ponavljanje. Uradite po deset ponavljanja na svaku stranu.

Poza: Ratnik 3

fe3

Zauzmite uski raskoračni stav. Objema rukama uzmite teg od jednog kilograma. Ruke pružite prema naprijed te se lagano savijte prema naprijed, istovremeno podižući i pružajući lijevu nogu prema nazad. Ruke i noga trebaju biti paralelni sa podom. Ovo je početni položaj (A). Savijte laktove kako biste teg privukli na grudi. U isto vrijeme privucite i lijevo koljeno prema grudima tako da njime dodirnete lakat. Ne spuštajući nogu na pod, vratite se u početni položaj. Uradite deset ponavljanja, napravite kratku pauzu te isto ponovite i na drugu stranu.

Zasuk u stranu (iz čučnja)

fe4

Zauzmite širi raskoračni stav te se spustite u polučučanj. Objema rukama uzmite teg od jednog kilograma te ih spustite na desnu butinu (A). Brzim pokretom ruke podignite ruke iznad lijevog ramena (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja na svaku stranu.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/jednostavnim-vjezbama-do-ravnog-stomaka-za-samo-mjesec-dana-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])