Napitak koji eliminiše salo sa stomaka

Objavljeno: 24. 3. 2015 u 10:16h

Još niste probali „Sassy” vodu? Brzo ispravite ovu grešku.

Tvorac ovog čudotvornog napitka je Sintija Sas, a koja tvrdi da već nakon četiri dana konzumacije možete primjetiti rezultate i izgubiti kilograme i centimetre.

Pored toga što je izuzetno prijatnog ukusa, ova aromatična voda će vas momentalno osvježiti i svojim ukusom vam približiti ljeto.

Za „Sassi” vodi biće vam potrebni sljedeći sastojci:

  • 8 čaša vode
  • Manji koren svježeg đumbira
  • 8 listića nane
  • 1 krastavac
  • 1 limun

Sve sastojke oljuštite i isjecite, nemojte cjediti i pomiješajte sa vodom. Napitak pripremajte uveče, a konzumirajte narednog dana.

Prema riječima nutricioniste, dijetetičara i aromaterapeuta Milke Raičević, „sassi” voda je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma. Ipak, kako kaže, kao i sa svakom dijetom, trebalo bi napraviti pauzu s vremena na vrijeme ili jednostavno napraviti drugu kombinaciju, po svom ukusu.

„Slušajte svoj organizam i kako on reaguje na određene namirnice. Ako vam ne prija đumbir, zamijenite ga ljutom papričicom. Napravite svoju kombinaciju, umjesto limuna možete koristiti i grejp ili dodati malo anisa, ili nekog drugog začina koji je po vašem ukusu”, objašnjava nutricionista.

Prema njenim riječima, sastojke iz ovog napitka možete začiniti bijelim lukom i maslinovim uljem i pojesti kao večeru.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/napitak-koji-eliminise-salo-sa-stomaka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])