Fitnes uz latino-američke ritmove

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Zamislite sebe kako uz popularne latino ritmove mrdate kukovima, dobro se zabavljate i ujedno gubite kile. Slobodno se pozdravite sa napornim časovima aerobika, dosadnim fitnes spravama i uživajte u “fitnes zabavi” koju vam pruža Zumba.

Zumba je latino aerobik sa elementima latinoameričkih plesova, kao što su salsa, merenge, kumbija i regeton. Sa ovim fitnes pokretima se takođe mogu kombinovati flamenko i trbušni plesovi. Pokreti koje je lako upamtiti, te druženje uz dobru muziku, su u osnovi pametno osmišljen trening snage.

Instruktor Zumbe, Milijana Popržen, kaže da je ova forma fitnesa veoma zdrava za vaše tijelo.

“To je fitnes program koji kroz egzotične plesne ritmove zateže struk i ispravlja leđa. Nije potrebno znati igrati, niti je bitno da li imate iskustva u igranju i vježbanju”, rekla je Milijana Popržen.

Zumba se pojavila 2001. godine i od tada je ova senzacija zahvatila čitav svijet. Preko 12 miliona ljudi različite građe, visine i starosti nedjeljno posjećuju Zumba časove, u preko 110.000 lokacija i u više od 125 zemalja.

Ovu interesantnu formu fitnesa je osmislio Alberto Beto Perez, tako što je na jednom treningu fitnesa zaboravio muziku za aerobik i odradio čas uz latino ritmove.

Kod nas je Zumba postala popularna prije dvije godine. Od tada su i Banjalučani postali fanovi ove fitnes forme koja ženama nudi samopouzdanje i dobru zabavu.

“Zumba pokreće sve mišiće u vašem tijelu. Nijedan dio tijela nije zapostavljen, a ni preforsiran. Majica će vam biti mokra, ali sa tog treninga nećete izaći bezvoljni i iscrpljeni”, izjavila je Milijana Popržen.

Zumba je u kratkom vremenu postala najpopularniji plesni fitnes program na svijetu. Čak i poznate ličnosti, poput Dženifer Lopez i Madone, vježbaju Zumbu kako bi održale svoju figuru.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]