Ove stvari su u Americi zabranjene, ali je zato oružje legalno

Objavljeno: 3. 10. 2017 u 16:42h

Tragedija koja se dogodila u Las Vegasu, još jednom je pokrenula diskusije o zakonima koji dozvoljavaju i umnogome olakšavaju posjedovanje oružja.

U mnogim američkim državama poput Nevade, nije vam potrebna dozvola da biste kupili oružje, ne treba vam čak ni licenca, a ne postoji ni kontrola količine pištolja koje možete da posjedujete. A onda, s druge strane, zakon u Americi je veoma oštar za sledeće stvari:

Kinder jaja

Jedna od omiljenih dječijih poslastica bez koje je gotovo nemoguće zamisliti djetinjstvo zabranjeno je u SAD. Naime, Food and Drug Administration (FDA) zabranila je uvoz Kinder jaja zbog opasnosti da su igračkice koje se nalaze u jajima potencijalno opasne i mogu izazvati gušenje.

Haggis

Škotski specijalitet od ovčijih iznutrica takođe je zabranjen od strane FDA. Amerikanci mogu da naprave ovakav specijalitet sami, ali SAD neće dozvoliti uvoz nijedne namirnice koja sadrži ovčija pluća.

Peraja ajkula

Tradicionalan kineski specijalitet protjeran je iz Kalifornije 2011. godine. Organizacije za zaštitu životinja su željele da se stane na put ubijanju ajkula, a sada se sve ulovljene ajkule vraćaju nazad u more.

Najdžela Loson

Najdžela nije mogla da se ukrca u avion British Airwaysa za Ameriku nakon što je u javnosti priznala da je konzumirala drogu. Zabrana nije dugo trajala i ukinuta je kada je pripremala svoju emisiju “The Taste“.

Bradavice

Promotivni poster za Sin City 2 na kojem se nalazi Eva Grin zabranjen je u SAD jer je „previše provokativan“.

Rječnik

Deseto izdanje rječnika The Merriam-Webster zabranjeno je u dječijim učionicama širom Kalifornije 2010. godine nakon što se jedan roditelj žalio da je njegovo dijete pronašlo definiciju oralnog seksa.

Igre na sreću

U Sjevernoj Karolini igre na sreću ne smiju da traju duže od pet sati, osim ako se ne održavaju na sajmu.

Ledeni izazov

SAD je zabranio svojim diplomatama da pristaju na ledeni izazov čak iako je u humanitarne svrhe. Kako je objašnjeno iz Stejt departmenta, ljudi od javnog značaja ne smiju da prihvataju takve izazove „bez obzira kakva je njihova svrha“.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ove-stvari-su-u-americi-zabranjene-ali-je-zato-oruzje-legalno/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot