Eskimi upozoravaju: Zemlja se pomjerila (Video)

Objavljeno: 3. 10. 2017 u 18:16h

Eskimske starješine tvrde da znaju uzroke strašnih vjetrova i promjena temperature na Zemlji.

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svijetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao.

Neki za to krive globalno zagrijavanje, čovječanstvo i naš način života, dok su drugi uvjereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa prirode. Ovog ljeta, u julu, masivni ledenjak od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomio se i odplutao je od Antarktika. Pod imenom A68, monstruozni ledeni brijeg koji obuhvata 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od ledenog pokrivača.

Prema izvještajima, to je jedan od najvećih ledenjaka koji se odlomio od Antarktika i čija je površina dvostruko veća od jezera Iri. Prema brojnim stručnjacima, to nije samo zabrinjavajuće — to je alarmantno, piše hrvatski „Ekspres“.

Izvještaji pokazuju kako globalno zagrijavanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izvještajima u djelovima te zemlje prosječna temperatura je narasla i do 5 stepeni. Međutim, masivni ledenjak koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci.

Eskimske starješine upozoravaju

Prema eksimskim starješinama, koji su tradicionalno izvrsni u prognoziranju vremena, jer žive u skladu sa prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, ali često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zagrijavanju. Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se prema njihovom mišljenju, jednostavno rečeno “Zemlja pomjerila”.

To su jezivo upozorenje uputili NASA i cijeloj globalnoj naučnoj zajednici, govoreći kako je naša „planeta stenjala, a nebo se promijenilo“.

Naime, oni tvrde kako se Zemlja „zateturala“, odnosno „nagnula“ prema sjeveru, što je rezultiralo „promjenom na nebu“.

“Nebo je drugačije”

Starješine su tako upozorile NASA kako Sunce više ne izlazi na mjestu na kojem je izlazilo prije. Upozorili su i da im dani traju duže nego ikad prije u istoriji, a tvrde i da su se promjenili položaji Mjeseca i zvijezda, što je prema njihovom mišljenju pravi uzrok promjena temperature i strašnih oluja koje u posljednje vrijeme pogađaju planetu. Sve starješine su se složile kako je uzrok takvih promjena pomjeranje Zemlje prema sjeveru. Njima smeta što se za sve optužuju klimatske promjene i niko ne istražuje taj fenomen, iako je očigledan, piše “Ejšent koud”.

Prema njihovom mišljenju, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu i grije više nego obično.

“Nešto se opasno događa sa Zemljom”, apeluju Eskimi.

https://www.youtube.com/watch?v=RNhK67GftDk

Izvor: Express.hr/ Martina Japec Martinko

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/eskimi-upozoravaju-zemlja-se-pomjerila-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot