Poslušajte njemačku verziju “Danas majko ženiš svoga sina” (Video)

Objavljeno: 17. 9. 2017 u 13:36h

Vjerovatno najpopularnija svadbarska pjesma među našim življem je “Danas majko ženiš svoga sina”, a upravo je doživjela svoju prvu internacionalnu obradu i popularnost – i to u Njemačkoj.

Must have opštenarodnih veselja na njemački jezik su prepjevala dva Hercegovca Ivan Jurišić iz Posušja i njegov prijatelj “der Boža”.

Njihov snimak na Facebooku zasad ima skoro 150.000 pregleda, a dovoljne su tri sekunde slušanja da shvatite zašto.

“Ne živim u Njemačkoj, ovo je bila zezancija. Bio sam na svadbi kod rodbine pa smo odlučili da prevedemo pjesmu na njemački. Video je napravljen potpuno bezveze, nisam mogao ni zamisliti da će imati ovoliko pregleda i da će ga svi živi dijeliti po društvenim mrežama”, rekao je Ivan za portal Index.

Izvor: Bh-index 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/poslusajte-njemacku-verziju-danas-majko-zenis-svoga-sina-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot