Policija na Floridi upozorila građane: “Nemojte pucati oružjem na uragan, tako ga nećete otjerati”

Objavljeno: 11. 9. 2017 u 11:57h

Policija na Floridi izdala je upozorenje građanima da ne pucaju oružjem na uragan.

“Da razjasnimo, nemojte pucati na uragan Irma. Neće se okrenuti, a posljedice će biti opasne”, napisali su na Twitteru nakon što je na Facebooku nastala grupa koja građane poziva na tu opasnu radnju.

Tvorci Facebook eventa Rajon Edvards (Ryon Edwards) i Zek Marfi (Zeke Murphy) tvrde da je ideja nastala iz kombinacije stresa i dosade, no njihov poziv neki su shvatili ozbiljno pa je reagovala i policija.

“Ova reakcija totalno me je iznenadila. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ova luda ideja postane toliko ‘velika'”, rekao je Edvards za BBC, dodavši da je čitava stvar izmaknula njegovoj kontroli.

Taj event iznjedrio je i mnoge slične, a u jednom od njih ljude se u šali poziva da se protiv uragana bore bacačima plamena.

I dok mnogi shvataju šalu i potrebu za istom u teškim trenucima, našlo se i onih koji su poziv shvatili doslovno. Policija je stoga poduzela mjere predostrožnosti te građane upozorila na očigledno.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/policija-na-floridi-upozorila-gradane-nemojte-pucati-oruzjem-na-uragan-tako-ga-necete-otjerati/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])