Deset filmova iz 2007. koji su obilježili 21. vijek (Video)

Objavljeno: 1. 9. 2017 u 14:00h

Neki od najkritičnijih i najuticajnijih filmova 21. vijeka nastali su 2007. godine, piše USA Today. Ovaj sajt objavio je listu deset filmova sa kojima mnogi današnji ne mogu da se porede.

Once

https://youtu.be/FWJIylZ8VyM

Mjuzikl o uličnom sviraču i imigrantkinji, njihovoj nezaboravnoj nedjelji u Dablinu i ljubavi.

Atonement

Britanska romantična ratna drama režisera Džoa Rajta bazirana na istoimenom romanu Ijana Majkuana.

Persepolis

O odrastanju iranske djevojčice tokom Islamske revolucije.

Zodiac

Film Dejvida o lovu na ozloglašenog serijskog ubicu koij je ubijao tokom šezdesetih u San Francisku, ostavivši nekoliko žrtava u životu. Slučaj ostaje jedan od najneslavnije rješenih slučajeva zločina.

Before the devil knows you're dead

Kada dva brata organizuju pljačku zlatare svojih roditelja, posao kreće po zlu.

Into the wild

Film Šona Pena baziran na istoimenoj knjizi po doživljajima Kristofera Makandlesa tokom njegovog putovanja po Sjevernoj Americi.

Juno

Američko-kanadska humoristička drama u kojoj se tinejdžerka suočava sa neplaniranom trudnoćom i kasnijim događajima koji je tjeraju da odraste prije vremena.

The diving bell and the butterfly

Priča o uredniku Elle-a koji preživljava moždani udar i ostaje paralizovan.

There will be blood

Istorijska drama Pola Tomasa Andersona koja govori o pohlepnom čovjeku u potrazi za bogatstvom tokom procvata naftne industrije u Južnoj Kaliforniji krajem 19. i početkom 20. vijeka.

No country for old men

Krimi-triler koji govori o propalom poslu sa drogom nakon kojeg slijedi igra mačke i miša između trojice kuškaraca koji se međusobno presreću u pustinjskom krajoliku zapadnog Teksasa.

Film je nominovan za osam Oskara, a osvojio je nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario i najboljeg sporednog glumca.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/deset-filmova-iz-2007-koji-su-obiljezili-21-vijek-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])