Pogledajte šta ovaj djedica može da uradi u teretani (Video)

Objavljeno: 25. 7. 2017 u 12:36h

Većina ljudi koja ima 78 godina vrhuncem fizičke aktivnosti smatra žustriju šetnju i trčanje za unučićima, ali to nije slučaj sa Hasintom Bonilom.

Poznat kao “Crossfit djed”, ovaj fitness fanatik iz New Yorka, proslavlja svoje rođendane u teretani izvodeći svake godine sve teže vježbe.

Djed 12 unučadi rođendansku rutinu u teretani nazvao je “Hasintova oluja” (“Jasinto Storm”). Vježba je postala popularna među mnogim crossfiterima i to ne samo u New Yorku.

Ove godine, njegovo izvođenje je uključilo 78 čučnjeva, 78 sklekova, 78 zgibova, 78 odbijanja medicinke o zid, 78 zamaha ruskim zvonom, 78 mrtvih dizanja tega od 45 kilograma, sa završnicom u vidu 78 dvostrukih preskakanja konopca.

Hasinto je počeo da se bavi sportom još u tinejdžersko doba, kada je trenirao boks, a kasnije je vježbao sve, od borilačkih vještina do trčanja maratona.

Za crossfit se zainteresovao 2006. nakon što je o njemu čitao u novinama. Danas je trener ovog fitness metoda u svojoj teretani “CrossFit 1939” nazvanoj po godini njegovog rođenja i vježba pet puta sedmično.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/pogledajte-sta-ovaj-djedica-moze-da-uradi-u-teretani/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot