Mačka nahranila osam ježeva koji su ostali bez majke (Video)

Objavljeno: 25. 7. 2017 u 14:22h

Iako je u početku izgledala malo zbunjeno i nervozno pri pogledu na osam malih ježeva koji su dva dana odbijali hranu, preko noći je uzela male ježeve pod svoje okrilje i nahranila ih svojim mlijekom.

Osam malih ježeva ostalo je bez majke, koja je uginula pošto ih je donijela na svijet. Njihovi staratelji su bili zabrinuti, pošto tek rođeni ježevi dva dana nisu htjeli da jedu ni iz flašice ni iz posude za hranu. A onda se pojavila Muska, hrabra mačka koja je bez straha od bodlji pružila malim ježevima hranu i toplo mjesto za počinak.

Svi ježevi su preživjeli i nastavili da se hrane redovno, ali je Muska i pored toga nastavila da se brine za njih, piše Siberian Times. To nije bio prvi put da se ova mačka iz Vladivostoka pokazala kao veoma brižna prema životinjama kojima je potrebna pomoć. Nedavno, nakon što se omacila i podigla svoje mačiće, Muska je pomogla drugom leglu mačića koji su, kao i ježići, ostali bez majke.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/macka-nahranila-osam-jezeva-koji-su-ostali-bez-majke-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot