Sat i pjesma Al Kaponea prodati za više od 100.000 dolara

Objavljeno: 26. 6. 2017 u 14:26h

Dijamantski džepni sat koji je pripadao čuvenom mafijašu Al Kaponeu i muzička kompozicija koju je on napisao 30-ih godina u zatvoru Alkatraz prodati su za više od 100.000 dolara na aukciji nazvanoj “Gangsteri, odmetnici i čuvari zakona”.

Potpredsjednik aukcijske kuće Bobi Livingston rekao je da kupac sata nije identifikovan, ali se radi o kolekcionaru zanimljivih predmeta iz američke istorije.

Na jučerašnjoj aukciji učestvovalo je oko 30 ponuđača od kojih su neki bili prisutni a neki su se javljali telefonom ili putem interneta.

Kaponeova kompozicija “Humoreska” prikazuje njegovu mekšu stranu kroz ljubavne stihove. Livingston je rekao da nije iznenađen što je kompozicija prodata jer, iako je Kapone poznat po kriminalu a ne po talentu za muziku, on “odjekuje u američkoj mašti”.

“Ta muzika nam daje uvid u to ko je bio taj čovjek. Prikazuje ga kao ljudsko biće i pokazuje da je bio kreativan i maštovit. Ti ljudi su imali talente i nažalost su ih koristili za kriminalne poslove”, rekao je on.

Na aukciji je prodato i pismo i nalozi za hapšenje kriminalnog para Boni i Klajda. Pismo naslovljeno sa “Zbogom” koje je napisala Boni Parker a potpisao Klajd Berou neposredno prije nego što su nastradali prodato je za 16.250 dolara, dok su teksaški nalozi za hapšenje legendarnih pljačkaša postigli cijenu od 8.125 dolara.

Prsten sa troglavom zmijom Boni Parker je prodat za 25.000 dolara. Iako se ranije vjerovalo da je prsten napravio Klajd, koji se u zatvoru naučio pravljenju nakita, stolarije i stvari od kože, aukcijska kuća je saopštila da to nije slučaj.

Aukciji su prisustvovali i rođaci Boni i Klajda, Badi Berou i Rea Lin Linder. Berou je rekao da vjeruje da bi mu stric, da je živ, rekao da “zaradi što više može”.

Jedan od predmeta koji nije prodat je pismo koje je 1998. napisao Džon Goti, šef njujorškog klana Gambino, u kome ćerki jednog saradnika poručuje da prenese ocu da “nastavi da hladi martini”.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/sat-i-pjesma-al-kaponea-prodati-za-vise-od-100-000-dolara/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot