Roditelji joj nisu htjeli kupiti konja, pa je odlučila jahati kravu (Video)

Objavljeno: 14. 6. 2017 u 12:03h

Hannah Simpson (18) sa Novog Zelanda počela je jahati na kravi kada je imala 11 godina. 

Svake godine je molila roditelje da joj za rođendan kupe ponija, ali oni su svake godine rekli “ne”.

Napokon se pomirila s činjenicom da ni ponija, a niti konja neće dobiti pa je došla na ideju – kakva samo djeci može pasti na pamet. Pogledala je svoju kravu Lilac i odlučila da će joj ona zamijeniti konja. Postale su najbolje prijateljice, a na njoj jaše bez problema, čak ju je naučila kako preskakati prepreke.

“Ona je krava i ne mogu očekivati od nje da se ponaša kao konj. Bez malo stimulansa ne bi ništa napravila, ima vrlo ležernu narav”, rekla je i priznala kako ju je puno puta izbacila sa sebe.

Njeni roditelji imaju farmu i Hannah je pokušala jahati na drugim kravama, ali to nije uspjela. Jedino je Lilac imala dovoljno strpljenja za njezine želje.

Kada su roditelji vidjeli da njihovu kćer ništa neće omesti u nastojanju da jaše, popustili su i prije dvije godine su joj kupili konja, prenosi Country Living.

Ali Hannah se toliko navikla na svoju kravu da radije jaše na njoj.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/roditelji-joj-nisu-htjeli-kupiti-konja-pa-je-odlucila-jahati-kravu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot