Brkove nije brijao 47 godina, sada su duži od 2,5 metara (Foto)

Objavljeno: 25. 3. 2017 u 12:29h

Necati Celik (80) iz centralnog turskog grada Cankirija bio bi sasvim običan starac da nema brkove duge 2,6 metara koje nije brijao punih 47 godina.

Celik je kaže da je brkove posljednji put obrijao 1970. godine, a prije sedam godina, kada su bili dugi blizu 2,5 metara, odlučio je od njih isplesti pletenice.

Prije 47 godina Celik je otišao raditi u Njemačku, a tada je, kako je ispričao, u trendu bilo puštanje kose. Njemu se to nije dopadalo, pa je kao svoj odgovor na takav trend odlučio uzvratiti puštanjem brkova, piše Anadolija.

Nakon 16 godina provedenih u Njemačkoj, Celik se vratio u rodni Cankiri, gdje je otvorio restoran. Ističe kako ni nakon povratka nije dirao brkove.

“Kada sam u Njemačkoj donio odluku da pustim brkove, bilo je mnogih koji su to osuđivali. Komentari su bili u smislu: ‘U modi je puštanje kose, zašto ti puštaš brkove’ i slično. Ja sam iz nekog inata ipak ostao ustrajan u odluci” – rekao je Celik.

Dodao je kako je 1986. godine učestvovao i na takmičenju za najduže brkove, organizovanom u Njemačkoj, na kojem su učestvovali takmičari iz svih dijelova svijeta. Pobijedio je.

Nakon što je otišao u penziju, Celik sa suprugom živi u selu Sivircek, a na ulazu u njegov dom stoji natpis: “Ovdje živi Necati, svjetski šampion po dužini brkova”.

“Mnogi su čuli za moje brkove i posjetili me. Brkovi su mi postali predugi pa sam 2010. godine odlučio isplesti pletenice. Kada su pušteni dodiruju zemlju. Nisam želio da za nešto zakačim i oštetim brkove, pa sam ispleo pletenice. Dok hodam, nosim ih oko vrata” – kazao je Celik.

Tvrdi da ima najduže brkove na svijetu.

“Mislim da su moji brkovi najduži na svijetu, ako ima neko duže, izazivam ga, neka dođe” – rekao je Celik, te dodao da ima određenih problema kada ode u neki veći grad jer svi se žele fotografisati s njim.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/brkove-nije-brijao-47-godina-sada-su-duzi-od-25-metara-foto/||claudebot