”Full Circle” pivo napravljeno sa vodom iz kanalizacije

Objavljeno: 24. 3. 2017 u 13:57h

Američka pivara iz San Dijega “Stone Brewing”, riješila je da napravi prvo pivo od reciklirane vode iz kanalizacije.

Pivara “Stone Brewing” je 9. najveći proizvođač piva u SAD, i ona je napravila pivo od kanalizacione (reciklirane) vode “Full Circle” i sada na sav glas predstavljaju svoju bizarnu i zanimljivu pivsku kreaciju.

Inače u pivu koje se zove “Full Circle” ili u prevodu “Pun krug” se naziru ukusi voća i karamele. Očigledno puno povjerenje u novo pivo pokazalo se opravdanim kada su se sabrali utisci sa svečane degustacije u proizvodnom pogonu.

Ljubitelji ovog pića, među kojima je bio i gradonačelnik San Diega, bili su oduševljeni i prijatno iznenađeni aromom piva iz vode kanalizacije.

“Ovo je vjerovatno među najboljih tri piva ove vrste (“pale ale”) koje sam ikada napravio”, izjavio je ponosni tvorac i menadžer inovacija Steve Gonzales.

Za gradonačelnika, Kevina Faulkonera, ova svečanost je bila više od uživanja u piću zato što je na ispitu bio gradski sistem prečiščavanja vode koji bi u budućnosti trebao obezbijediti trećinu ukupne pitke vode u San Diegu.

Za sada, pivara iz San Diega je napravila samo 5 probnih manjih bačvi piva od reciklirane vode iz kanalizacije i cijena mu se za sada ne zna.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/full-circle-pivo-napravljeno-sa-vodom-iz-kanalizacije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])