Gdje je nestala omiljena kravica SFRJ?

Objavljeno: 18. 3. 2017 u 14:40h

Sa sigurnošću možemo reći kako nije bilo kuće u bivšoj Jugoslaviji koja negdje na policama nije imala posudu nasmijane kravice. Oni stariji znaju šta se nekada nalazilo u ovom interesantnom posuđu, naravno, radilo se o preukusnom kremu – Kinder lada.

Većina zna priču o tome kako je Kinder Lada nastala, a za one koji ne znaju, slijedi malo podsjećanje.

Naime, 70-ih godina prošlog vijeka u fabrici “Ferrero” u Italiji marketinški stručnjaci tražili su načina kako da “Nutellu” ubace na zatvoreno jugoslovensko tržište. Zbog toga su stvorili jedinstveni krem namaz, a licencu za proizvodnju dali fabrici “Podravka” iz Hrvatske, a uslov je bio da se ovaj proizvod pravi od istih sastojaka koje “Ferrero” koristi u pravljenju “Nutelle”.

Decenijama smo uživali u Kinderladi, međutim nje već godinama nema na policama prodavnica.

Kada se Jugoslavija raspala, “Nutella” se počela pojavljivati na policama bosanskih, hrvatskih, srpskih, slovenačnih, crnogorskih i makedonskih prodavnica, te je tako “Ferrero” odlučio da im Kinder Lada više nije potrebna.

Iako je Kinder Lada imala veliku prodaju, oni su ipak forisirali svoju “Nutellu”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/gdje-je-nestala-omiljena-kravica-sfrj/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot