Pet zanimljivosti koje niste znali o kultnom filmu Kum

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 10:37h

Rijetki su oni koji nikada nisu pogledali filmski klasik “Kum” iz davne 1972. godine.

Ovaj film se i danas rado pamti, a na dolazećem Tribeka filmskom festivalu, preostala ekipa iz filma će se okupiti nakon skoro 45 godina.

Osnivač Tribeke, Robert de Niro, ujedno i jedan od protagonista filma, okupiće režisera Frensisa Forda Kopolu, Ala Paćina, Dajanu Kiton, Roberta Duvala, Džejmsa Kana i Taliju Šajer.

Nažalost, ovom događaju neće prisustvovati Marlon Brando, koji je preminuo 2004. godine.

Mnogi ne znaju da je snimanje “Kuma” za većinu glumaca bilo izuzetno zabavno.

Dok su pred kamerama bili ozbiljni i opasni, Brando, Džejms Kan i Robert Duval takmičili su se iza kamera u tome ko će najbolje da pokaže svoju golu zadnjicu. Titulu je ‘osvojio’ Brando, koji je uletio na vjenčanje i zadnjicom ‘slikao’ sve goste.

Sigurno niste znali da je Al Paćino za svoju ulogu dobio samo 35.000 dolara, koliko su dobili i Džejms Kan i Dajana Kiton. Al je između prvog i drugog dela snimio hit “Serpiko”, pa je za drugi dio “Kuma” dobio čak 600.000 dolara.

Umjesto Marlona Branda, ulogu Don Vita Korleonea je zamalo dobio Orson Vels. Upravo se Vels nalazio u užem izboru za tu ulogu, ali je zahtjevano da skine skoro 20 kilograma. Kopola je na kraju odustao od glumca jer je smatrao da je Brando bolji izbor.

Džejms Kan je radi potrebe tumačenja uloge ulogu Sonija Korleonea nosio vještačke zube. S obzirom na to da je film sniman 1972. godine, izrada nije bila toliko kvalitetna, pa su ga često žuljali.

Robert de Niro je bio na audicijama za nekoliko uloga, ali se tek godinama kasnije saznalo da je jedna od njih bila za Sonija.

Izvor: radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/pet-zanimljivosti-koje-niste-znali-o-kultnom-filmu-kum/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot