Pogledajte kako Japanci pročiste cestu sa pet metara snijega (Video)

Objavljeno: 31. 1. 2017 u 12:21h

Mnoge dijelove Japana i ovog januara su zahvatile obilne snježne padavine. Prošle godine je u mjestu Sukayu Onsen na otoku Honshu izmjerena visina snijega od 515 cm.

Taj podatak je i dalje najveća visina snijega koja je u Japanu mjerena na nekoj službenoj meteorološkoj stanici koje pripada Državnom meteorološkom zavodu (JMA).

Ipak, ovo što fascinira je činjenica kako se snalažljivi Japanci bez većih problema izbore sa takvim visinama snijega, a najbolje pokazuje ovaj video na kojem se može vidjeti fascinantne snimke prolaska autobusa kroz prokopani snježni put, na kojoj je oslobođena samo jedna kolovozna traka, ali sve savršeno funkcionira bez gužve i svađa vozača ili pješaka.

https://youtu.be/H33VydO7Tq0

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/pogledajte-kako-japanci-prociste-cestu-sa-pet-metara-snijega-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot