Starica iz Zavidovića liječi bolesnike ližući im oko! (Video)

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 17:21h

U selu Crnjevo, 40-ak kilometara od Zavidovića, bolesni ljudi dolaze jednoj starici koja ima vjerojatno jedinstvenu metodu liječenja u svijetu.

Hava Čelebić, ili kako je zovu “nana Hava”, već desetljećima pomaže bolesnicima koje put nanese na njezin prag, i to ližući im oči.

Ovu neobičnu metodu je, kaže, naučila davno:

“Ja sam ovo naučila od jedne žene koja se isto zove Hava. Niko me nažalost neće naslijediti, mojoj djeci se gadi staviti jezik na nečije oko.”

Osamdesetogodišnja starica jezikom iz očiju vadi komadiće olova, željeza, uglja, piljevine, stakla i sl.

Tretman traje kratko i stoji oko 10 evra, a oni koji su nezaposleni ili nemaju, ne moraju ni platiti.

Hava dobro ispere usta alkoholom, a potom jezikom liže oko, odnosno traži strano tijelo. Izliječila je navodno više od 5.000 ljudi, a dolazili su iz raznih zemalja, od Amerike do Rusije.

“Puno je bilo onih kojima moderna medicina nije mogla pomoći. Dođu iz bolnice kod mene s natečenim okom, ja im očistim i izvadim trun”, kaže Hava.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/starica-iz-zavidovica-lijeci-bolesnike-lizuci-im-oko-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot