Slovenci na igrici zaradili milijardu dolara (Video)

Objavljeno: 7. 1. 2017 u 17:59h

Jedna od omiljenih aplikacija za djecu prodata po nevjerovatnoj cijeni, a Slovence, koji su ga stvorili, učinila je milijarderima!

Bračni par Iza i Samo Login, prema nepotvrđenim informacijama, prodali su svoj udio u kompaniji Outfit7 Kinezima, pa je čuvena igra i aplikacija Talking Tom i zvanično dobila novog vlasnika i učinila ih milijarderima. Njihov najpoznatiji proizvod je globalno uspješna aplikacija za djecu Talking Tom.

Loginovi su svoj udio prodali kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. koja je već ranije bila zainteresovana za preuzimanje. Prema informacijama slovenačkih medija, koje je prenio Index, ostvarena je cijena od 100 evra po dionici, čime je vrijednost cijele kompanije oko milijardu evra.

Outfit7 je osnovan 2009. godine, centrala je u Londonu, a u vlasništvu ima još 14 manjih sestrinskih kompanija u Sloveniji, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini, SAD-u i Kipru. “Talking Tom and Friends” je najpopularnija aplikacija Outfit7 kompanije. Animirani mačak Tom ponavlja ono što korisnik izgovori, a postoje i druge verzije ove igre u kojem korisnici sastavljaju slagalicu i vode likove kroz prepreke.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/slovenci-na-igrici-zaradili-milijardu-dolara-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot