Pao 107 puta na vozačkom ispitu!

Objavljeno: 25. 12. 2016 u 10:27h

Jedan 28-godišnjak iz Londona je pao na pismenom testu iz vozačkog ispita čak 107 puta. Svaki izlazak na pismeni ispit u Velikoj Britaniji košta 31 funtu, odnosno 72 KM, pa je izlazeći na testove potrošio 3.317 funti, odnosno 7.709 KM.

“Njegova odlučnost da prođe pokazuje koliko je ljudima važno da nauče voziti. To je veliki korak kojem mnogi ljudi streme zbog slobode i nezavisnosti koju vožnja donosi”, kazao je jedan instruktor vožnje.

Neobična pravila za polaganje vozačkog ispita u svijetu

Nije u svim zemljama svijeta ista praksa polaganja vozačkog ispita. Mada se u većini sastoji od usmenog i praktičnog dijela, ima i krajnje neobičnih praksi.

  • Ranije se vozački ispit u Egiptu sastojao od vožnje šest metara unaprijed i šest metara unazad. Sada je malo zahtjevniji, tako da kandidati moraju odgovoriti na deset pitanja i voziti po stazi u obliku slova S.
  • U Indiji do prije tri godine ispitivači nisu morali sjediti u autu za vrijeme polaganja vozačkog ispita. Kada se to zakonski promijenilo, stopa prolaznosti pala je za 50 odsto.
  • Kandidati za vozačku u Južnoafričkoj Republici mogu pasti i prije nego što sjednu u auto i to ako ne provjere curi li im nešto ispod auta, ali i ako povlačenje ručne kočnice rezultuje zvukom.
  • U Keniji pripreme za vozački ispit uključuju i vožnju autića- igračaka po posebno dizajniranom stolu. Praktični dio ispita u ovoj zemlji ponekad traje i manje od minut.
  • Oni koji u Sjevernoj Koreji žele visoku kategoriju vozačke dozvole moraju, ni manje – ni više, nego znati sastaviti automobil.
  • Jedno od pitanja na teoretskom dijelu ispita u Hondurasu je: “Šta učiniti ako nekoga pregazite?”, a među ponuđenim odgovorima su bili: “Pokriću ga lišćem”, “Popiću rum” i “Ostaviću ga tamo”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/pao-107-puta-na-vozackom-ispitu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot