Ovo je najmisteriozniji dokument iz arhive FBI-ja

Objavljeno: 11. 12. 2016 u 10:46h

FBI ima jako veliku bazu podataka koja je dostupna na internetu, a najpopularniji dokument koji su objavili datira iz 1950. godine i zove se “The Hottel memo”.

Riječ je o dokumentu koji sadrži samo dva pasusa, a u njima se opisuje navodno viđenje letećih tanjira i vanzemaljaca. Zato i ne čudi što je ovaj dokument, koji je nastao 22. marta 1950., najčitaniji u FBI-ovoj internet bazi.

Dokument je u FBI-evu bazu postavljen 2011. godine. Napisao ga je Gaj Hotel, tadašnji direktor FBI odjeljenja u Vašingtonu. On je u dokumentu opisao riječi jednog agenta vazdušnih snaga koji je navodno vidio tri leteća tanjira i vanzemaljsku posadu koja je upravljala ovim NLO-ima.

Tanjiri su bili “okrugli sa centralnim dijelom koji je imao dijametar od pedesetak metara”. U dokumentu je opisan i izgled vanzemaljaca koji izgledaju slično kao ljudi, samo su mnogo manji. Obučeni su bili u odjeću kakvu nose testni piloti.

Naravno, ovaj dokument mnogima je odmah postao dokaz vanzemaljskog života. Ali, za FBI je, kako su objavili na svojim stranicama, ovo samo “nepotvrđeni izvještaj koji nikad nisu detaljnije pregledali”.

“Kad smo 2011. godine objavili dokument neki su mediji napisali da ‘Hottel memo’ služi kao dokaz pada NLO-a u Rozvelu. ‘The Hottel memo’ nije nikakav dokaz postojanja NLO-a, to je jednostavno tvrdnja iz druge ili treće ruke koju nikad nismo istražili. Neki ljudi vjeruju da dokument predstavlja prevaru, ali nemamo informacija ni o tome. Svejedno, misterija ostaje”, komentar je FBI-a na ovaj dokument.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ovo-je-najmisteriozniji-dokument-iz-arhive-fbi-ja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot