Neobična pojava: Sunčani novembar zbunio i zmiju

Objavljeno: 30. 11. 2016 u 13:29h

Nebojša Golić iz Rogatice nije mogao vjerovati svojim očima kada je vozeći se automobilom na putu u selu Guždelji ugledao zmiju dužu od metra.

Ova pojava ne bi bila toliko neuobičajena da je riječ o ljetnom periodu. Međutim, da zmija izmigolji na ulicu na samom kraju novembra, nije česta pojava.

“Vozio sam se ka svom rodnom selu Zakomo kada sam na putu ugledao zmiju. U početku sam pomislio da mi se priviđa, ali sam shvatio da se zaista radi o ovom gmizavcu i morao sam izaći iz vozila. Latio sam se fotoaparata i zabilježio ovo čudo prirode, zmiju na pragu zime. Da nije fotografije, vjerovatno mi mnogi ne bi ni povjerovali kada bih pričao o ovom neobičnom susretu. Ali, dokaz je tu”, rekao je Golić.

Dodao je da postoje razna nagađanja o tome šta je izmamilo zmiju u ovo doba godine. Jedni mještani kažu da to najavljuje blagu, odnosno toplu zimu, a drugi da se ide u susret nekom prirodnom nesvakidašnjem događaju, uglavnom nesreći, i slično.

Najbliži su ipak oni koji kažu da su zbog neobično toplog novembra i životinje izgubile orijentaciju, pa ih je izmamilo sunčano vrijeme i temperatura koja je prelazila deset stepeni Celzijusa.

Inače, poznavaoci gmizavaca kažu da je u pitanju zmija smokulja koja spada u rijetke i zaštićene vrste. Njen ugriz nije otrovan, ali zbog svoje dužine izaziva strah onih koji se sa njom susretnu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/neobicna-pojava-suncani-novembar-zbunio-i-zmiju/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot