Stanovnike sela probudila vijest: Svi ste postali milioneri

Objavljeno: 26. 11. 2016 u 14:26h

Stanovnike malog španskog sela Cerezales del Kondado probudila je vijest da su postali milioneri preko noći.

Mediji su prenijeli da im je milijarder i osnivač pivare Korona Antonio Fernandes, koji je umro u avgustu ove godine navodno ostavio po 2, 3 miliona evra.

“To jednostavno nije tačno, nažalost”, rekla je Lucija o Alajos, ispred kulturnog centra koji je osnovan upravo zahvaljujući Antoniju.

Ona kaže da su seljani ostali zabezeknuti na vijest da su proglašeni milionerima. Naširoko se pisalo da je svih 80 stanovnika uspavanog seoceta preko noći dobilo ukupno 210 miliona dolara zahvaljujući jednom čovjeku.

“Čini se da je neko pokrenuo lavinu i priča je samo rasla i onda potpuno izmakla kontroli”, kaže Lucija.

Prema njenim rečima, milijarder jeste ostavio dio svog ogomnog bogatstva svojoj porodici (13 braće i sestara), i da nije imao svoju djecu. Ipak, navodi da se ne može osportiti sve ono što je ranije činio za selo.

“Odražvao je selo u životu”, rekla je.

Španski mediji navode i da je narpavio lokalni vodovod, održavao groblja i puteve, obnovio trg, crkvu i kapelu… Fernanez je rođen je 1917, a već s 14 godina morao je da napusti školovanje. Bio je jedno od 13 djece u porodici i njegovi roditelji jednostavno nisu mogli da mu priušte školovanje.

Nešto kasnije oženio se i sa 32 godine emigrirao u Meksiko gdje se zaposlio u kompaniji ujaka svoje supruge Grupo Modelo (koja proizvodi pivo Korona). Do 1971. napredovao je do pozicije izvršnog direktora i pomogao Koroni da postane, ne samo najpopularnije meksičko pivo, već i veliki izvozni fenomen.

Izvozili su ga i u njegovu rodnu Španiju, pod imenom Koronita. Korona extra pak je drugo najčešće uvoženo pivo u Americi s godišnjom prodajom od gotovo 700 miliona dolara. Fernandez nikad nije zaboravio svoju rodnu grudu, a bivši španski kralj Huan Karlos ga je i odlikovao humanitarni rad.

Međutim, tek nakon njegove smrti, stanovnici sela u kojem je odrastao shvatili su koliko je volio zavičaj. Selo će dobiti i potpuno novi kulturni centar, a profitiraće i lokalna neprofitna fondacija. U svijetu, poznata je njegova dobrotvorna organizacija Soltra, koja zapošljava osobe za invaliditetom.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/stanovnike-sela-probudila-vijest-svi-ste-postali-milioneri/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot