Ovo ima samo na Balkanu: Fudbalerima u Kostajnici potreban pasoš

Objavljeno: 11. 11. 2016 u 13:14h

Gotovo nestvarna priča dolazi iz Kostajnice, gdje preko terena stadiona Partizana prolazi državna granica između BiH i Hrvatske.

Naime, trećina igrališta pripada Hrvatskoj, a ostatak BiH, zbog čega je igračima u nekim situacijama potreban pasoš kada idu po loptu. Naravno, pravila u ovom slučaju nije moguće ispoštovati, ali je ovo svakako vrlo neobičan detalj koji je postao pravi hit u regionu.

ko2

Za vrijeme utakmice na terenu FK Partizan u Bosanskoj Kostajnici fudbaleri nekoliko stotina puta pređu granicu s Hrvatskom!

“Tako je, granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktično igramo na teritoriji dvije zemlje”, kaže predsjednik Partizana iz Bosanske Kostajnice Zoran Avramović za Kurir i objašnjava:

“Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju.”

Na pitanje da li i fudbaleri i sudije moraju imati pasoš u gaćicama s obzirom da non-stop prelaze granicu na terenu, Avramović uz smijeh odgovara:

“Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u hrvatskoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta fudbalera s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice…”

Izvor: faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ovo-ima-samo-na-balkanu-fudbalerima-u-kostajnici-potreban-pasos/||claudebot