Genijalno: Tramp “zlatna koka” za tinejdžere!

Objavljeno: 4. 11. 2016 u 16:24h

Tinejdžeri u Velesu otvorili 140 sajtova na kojima plasiraju lažne vijesti koje idu u prilog milijarderu i drmaju pare.

Više od 100 veb stranica otvorenih iz makedonskog grada Veles, objavljuju lažne vijesti koje idu u prilog Donaldu Trampu i na reklamama zarađuju i do 5.000 dolara mjesečno, prenosi danas dnevnik “Fokus” pisanje američkog sajta BuzzFeedNews.

Makedonski dnevnik na svom sajtu navodi da je BuzzFeed (buzzfeed.com) u tekstu pod naslovom “Kako je Makedonija postala globalno čvorište pro-Tramp dezinformacija” otkrio da je iz Velesa otvoreno najmanje 140 veb stranica koje se bave američkom politikom.

Ti sajtovi imaju zvučna imena domena kao što su WorldPoliticus.com, TrumpVision365.com, USConservativeToday.com, DonaldTrumpNews.co, USADailyPolitics.com.

Te stranice vode tinejdžeri uzrasta oko 16 godina, koji nisu zainteresovani za politiku američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, već objavljuju ono što će im donijeti najviše “klikova”, a time i najviše reklama, odnosno para.

“Otvorio sam stranicu da pravim pare. A ljudi u Americi najviše vole da čitaju vijesti i tekstove o Trampu”, rekao je jedan tinejdžer iz Velesa koji vodi stranicu BVANews.com.

Kako prenosi “Fokus”, oni koji su otvorili svoje veb stanice na početku godine sada zarađuju i do 5.000 dolara mjesečno, a dešava se i da se zaradi i do 3.000 dolara na dan, kada neka objava izazove pažnju i pokupi mnogo klikova.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/genijalno-tramp-zlatna-koka-za-tinejdzere/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])