Kako da znate da li je nestajalo struje dok ste bili na odmoru

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 19:59h

Napunite čašu vodom (najbolje da bude plastična kako ne bi pukla) i stavite je u zamrzivač dok se voda ne zaledi, a onda položite novčić na vrh leda.

Zatim sve to ostavite u zamrzivaču i, kada se vratite, provjerite šta se desilo. Ukoliko se novčić nalazi na dnu, to znači da struje nije bilo prilično dugo, jer je kovanica propala kroz vodu koja se ponovo zaledila kada se stanje električne mreže unormalilo.

Međutim, ako je novčić i dalje na vrhu, struja najverovatnije nije nestajala, ili je nestajala samo nakratko, odnosno nedovoljno dugo da se led potpuno otopi.

Osim što je zanimljiv, ovaj test je i praktičan. Ukoliko struje nije bilo toliko dugo da se led u čaši otopio (za šta je potrebno mnogo vremena unutar izolovanog zamrzivača), onda se i hrana u zamrzivaču odledila, pa ne bi bila loša ideja da je se riješite.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/kako-da-znate-da-li-je-nestajalo-struje-dok-ste-bili-na-odmoru/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot