Prijedorčani u Pariz i nazad reno “četvorkom”

Objavljeno: 26. 10. 2016 u 11:55h

Prijedorčani Draško Stupar i Sanimir Šara obišli su Pariz popularnom reno “četvorkom” i njom se vratili nazad u grad na Sani.

Na takvu ideju da se reno “četvorkom” odvezu u francusku prijestonicu došli su sasvim slučajno.

“Na povratku s kuglanja iz Bihaća, Draško me pitao koliko ima da idemo do Prijedora preko Petrovca i Ključa. Rekao sam da ima petnaestak kilometara, u stvari sam se zeznuo i putovali smo kući tri i po sata. Tad sam mu rekao: ‘Koliko već putujemo, mogli smo otići u Pariz'”, priča Sanimir.

I tu je pao dogovor. Avanturu za Pariz su započeli 9. oktobra, a ukupno je trajala 12 dana. Reno “četvorka” je 1988. godište, a bez bilo kakvog kvara. Ljudi su bili oduševljeni kada su im rekli da su iz BiH i da su prešli u jednom pravcu 1.700 km.

“Super smo prošli s obzirom na to da ne znamo strani jezik, ali smo se odlično sporazumijevali sa strancima”, kaže Šara.

Njega je najviše oduševio muzej “Luvr”.

“Obišli smo Bogorodičnu crkvu, Ajfelov toranj, ‘Luvr’, Trijumfalnu kapiju… Bili smo i u Milanu, u Italiji, na Interovom stadionu, to je klub za koji navijam odmalena”, rekao je Šara.

Draško Stupar kaže da su na putu prema Parizu obišli Veneciju i Milano, gdje su i prenoćili. Sljedeći dan nastavili su dalje put Liona.

“Međutim, navigacija nas je navela preko Švicarske, tako da smo došli bliže Dižonu nego Lionu. I onda smo tu prenoćili u autu na pumpi, da bismo tek sutradan kad smo se probudili nastavili za Pariz”, ispričao je Stupar.

Nakon što su stigli u Pariz, našli su smještaj na nekoliko kilometara od Ajfelovog tornja. Tu su bili četiri dana i obišli Pariz.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/prijedorcani-u-pariz-i-nazad-reno-cetvorkom/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot