Osam najgorih mjesta za skrivanje novca

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 18:44h

Da li spadate u ljude koji kriju ušteđevinu ispod dušeka umjesto na računu u banci? Evo zašto nije bezbjedno sakrivati novac u kući i gdje nipošto ne treba da ga držite.

1. U dvorištu

Postoje tri jednostavna razloga zašto ne treba da zakopate novac u dvorišnom vrtu:

– komšija bi mogao da vas vidi
– ako kućni ljubimac voli da kopa, lako će ga naći
– može da pokisne

2. Ispod dušeka

Klasično mjesto za sakrivanje novca nije najbolja ideja, iako možda mislite da je mjesto sigurno zato što spavate na dušeku. Kada niste kod kuće, lopovi će prvo tu da traže.

3. U kesi

Lopovi najvjerovatnije neće tražiti novac u kesama, ali možda će im one biti potrebne da odnesu plijen.

4. U starom novčaniku ili tašni

Ne držite novac za crne dane u starom novčaniku ili tašni! Iako ih odavno više ne koristite, to ne znači da su to pogodna mjesta za sakrivanje.

5. U korpi za prljavo rublje

Možda mislite da je ovo savršeno mjesto da sakrijete ušteđevinu, jer niko ne voli da dira prljavo rublje, pogotovo tuđe. Međutim, lopovi često koriste slične korpe za transport ukradenih stvari, pa će im vaša korpa za veš doći kao poručena.

6. Iza slike ili u ramu

I ovo je klasično mjesto za sakrivanje novca. Imajte na umu da lopovi gledaju iste filmove kao i vi i da će sigurno zaviriti na takva mjesta.

7. U sefu koji nije pričvršćen

Nije važno da li je veliki ili mali: svaki sef je beskoristan ako lopovi mogu da ga odnesu. Zbog toga bi bilo korisno da ga pričvrstite za pod, zid ili komad namještaja.

8. Zaključan u fioci ili ormariću

Lopovi sa sobom nose neophodan alat poput pajsera i šrafcigera, pa im obijanje brave neće biti ni najmanji problem.

Gdje je dobro sakriti novac

– uvijte novac u plastičnu kesicu, koju ćete ljepljivom trakom pričvrstiti ispod radne površine u kuhinji ili na dnu dječje kutije za igračke,

– možete da ga čuvate u posudi s poklopcem koju ćete staviti u donju fioku zamrzivača ili frižidera,

– pribor za šivenje takođe nije loše rješenje – teško da će lopovi tražiti novac ovdje, osim ako nešto ne budu htjeli da ušiju,

– u staroj obući, odjeći ili u starom računaru koji više ne radi. Potrudite se da izgleda kao da ste stvari spremili za bacanje.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/osam-najgorih-mjesta-za-skrivanje-novca/||claudebot