Da li su Japanci napravili najbizarniju reklamu? (Video)

Objavljeno: 27. 9. 2016 u 18:45h

Japan je zemlja koja ima ozbiljnih problema s odnosom prema ženama. Od toga da društvo daje slabu ili nikakvu podršku majkama koje žele raditi, od političke podzastupljenosti na važnim pozicijama pa do otvorenog šovinizma u svakodnevnom životu.

U tom duhu je bila i reklama grada Šibuši na ostrvu Kjušu kojom su htjeli podstsknuti lokalnu industriju koja uzgaja jegulje. U najblažu ruku vrlo bizarnom videu, u čijoj pozadini je muzika na klaviru, glavna zvijezda je djevojka u crnom kupaćem kostimu.

Na početku snimka ona pliva u bazenu i traži da je nahrane, da bi u naknadnim scenama sjedila uz bazen, jela sendviče i igrala se hula hopom. Ali, nakon što je je djevojka “provela godinu dana” debljajući se pokraj tog bazena u jednom trenutku skoči u vodu i u vazduhu se pretvori u jegulju te kaže veselo “doviđenja” prije nego otpliva dalje. Istovremeno muški narator objašnjava kako se se zakleo da će je “njegovati i hraniti s pažnjom”.

Na ekranu potom vidimo komade jegulje kako se prže na gradelama, a spot završava rečenicom “Mi se zaista brinemo za naše jegulje”. Reklamu su ubrzo svi napali zbog perverzije (“izgleda kao otmica djevojke” – rekli su neki komentatori), a grad je bio prisiljen povući je s televizije.

https://www.youtube.com/watch?v=Xb8VgJjNSW8

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/da-li-su-japanci-napravili-najbizarniju-reklamu-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot