Snimak zapalio internet: Kako da pobjegnete kad vas vežu? (Video)

Objavljeno: 20. 9. 2016 u 19:55h

U jednoj sceni iz filma o čuvenom agentu 007, Džejms Bond uspjeva da za nekoliko sekundi da oslobodi vezane ruke u liftu. Ali ipak je on Bond. U stvarnosti je priča malo drugačija. Na snimku koji je postavio Fejsbuk korisnik, djevojčici je trebalo malo više vremena za oslobađanje.
Mišel O'Nil je postavila snimak svoje ćerke, Tajler, koja za manje od minut uspjeva da se oslobodi. Sve što joj je potrebno kako bi se odvezala i pobjegla mogućim otmičarima je pertla. Zvuči šašavo, ali ona je uspjela.

Video koji je do sada šerovan više od 30.000 puta, sadrži i prateću poruku: “Da li vaša djeca umiju da se oslobode ako su vezana? Naučite ih kako to da urade za manje od minut”.

Tajlerin otac, Stiv, je rekao za “Njuz”, da je snimio video jer je želio da njegova djeca budu spremna ukoliko se nađu u takvoj situaciji.

I on nije jedini. Postoji veliki broj ovakvih snimaka, koji demonstriraju kako se osloboditi ukoliko su vas vezali sa tzv. “zip-tie”. To je plastična, rebrasta, da je nazovemo traka, uz pomoć koje se obično vezuju kablovi.

Psiholog Amanda Perls je rekla za BBC kako društveni mediji mogu da doprinesu strahu kod ljudi o potencijalnim prijetnjama, a o tome govori i veliki broj ovakvih video snimaka.

“Roditelji su često uplašeni i pitaju se kako najbolje da zaštite svoje dijete. Sa pojavom društvenih mreža, koje šire veliki broj vijesti koje se tiču različitih zločina, kod njih se stvara osjećaj da su toliko mali u ovom svijetu i da ne mogu na najbolji mogući način da zaštite svoje dijete”, kaže psiholog.

Video pogledajte ovdje.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/snimak-zapalio-internet-kako-da-pobjegnete-kad-vas-vezu-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot