Obavještenja na autoputu: Malo ćirilice, malo latinice (Foto)

Objavljeno: 12. 9. 2016 u 19:41h

Vozači su uvijek zadovoljni kada se izgradi neka nova dionica autoputa na Koridoru 10 ka makedonskoj granici, jer putuju brže i bezbjednije.

Međutim, ponekad ih novopostavljeni saobraćajni znakovi i table sa obavještenjima malo zbunjuju, ali i uveseljavaju.

U blizini Leskovca prije uključenja na novi autoput velika zelena tabla sa obavještenjem kojim putem možete na sjever ili jug Srbije. Latinični natpisi gradova uredno ispisani, ali Niš je dobio i mješovitu ćirilično-latiničnu verziju.

tabla-nis

Na samo sto metara od mješovitog natpisa naplatna rampa, a radnici nisu primijetili ništa neobično na tablama.

Zaposleni u Javnom preduzeću Putevi Srbije koje zaduženo za saobraćajnu signalizaciju spremni su da promijene slova u natpisu.

U mjestima pored kojih prolazi novi autoput takođe je postavljena nova saobraćajna signalizacija. Na ulasku u najveće leskovačko selo piše Pečenjevac, a na izlasku samo dva kilometra dalje Pečenjevce.

Stanovnike Vladičinog Hana zbunjuju dva različita naziva za dva tunela, Manojle i Manajle, koji jedan pored drugog prolaze ispod iste planine.

Izvor: Prnjavorlive

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/obavjestenja-na-autoputu-malo-cirilice-malo-latinice-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot