Ispunjen đački san: Osnovna škola ukinula domaću zadaću!

Objavljeno: 11. 9. 2016 u 09:51h

Učenici jedne osnovne u škole u Portlandu, gradu u američkoj saveznoj državi Oregon, bili su sretni kad su ove sedmice čuli ovu vijest – nema više zadaće!

Osnovna škola “Cherry Park Elementary” u Portlandu odlučila je da djecu umjesto obavezivanja na pisanje domaćih zadataka radije pusti da uživaju u svom djetinjstvu i onome što treba obilježiti te godine: igranje napolju sa vršnjacima, druženje s roditeljima, braćom i sestrama, kućnim ljubimcima itd.

Direktorica ove ustanove Kejt Barker smatra kako domaća zadaća nije dobra ideja ni za jednu osnovnu školu, posebno ne za njihovu gdje 75 posto učenika živi u siromašnim porodicama, a te porodice govore više od 30 različitih jezika, piše “Oregon Live”.

“Shvatili smo da domaća zadaća samo dodatno produbljuje podjele među djecom kojoj treba naša podrška. Ono što ćemo nastaviti raditi jeste ohrabrivati roditelje da što više čitaju svojoj djeci jer smatramo da takav pristup može donijeti mnogo više dobrobiti”, kaže direktorica Barker.

Ona dodaje kako će škola obratiti pažnju na to da li učenici postižu dobre rezultate i raditi na tome da se stvari promijene ukoliko nije tako.

Roditelji djece su podržali ovu odluku, a djeca su, pogađate – oduševljena.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ispunjen-dacki-san-osnovna-skola-ukinula-domacu-zadacu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])