Ova djevojka ima bradu za Ginisa! (Foto)

Objavljeno: 10. 9. 2016 u 14:19h

Njeno ime je Harnam Kaur, ima 24 godine i najmlađa je vlasnica ženske brade, što je nedavno potvrdila i Ginisova knjiga rekorda.

Simpatična Harnam dolazi iz Engleske, a svoju 15 centimetara dugu bradu sa ponosom nosi, ističući da je to njen način da se bori protiv predrasuda i zlostavljanja, kojima je bila izložena od djetinjstva.

Razlog za njenu bradu je sindrom policističnih jajnika koji mogu da rezultiraju preteranim rastom facijalnih dlaka, a koje ova djevojka pušta zadnjih sedam godina svog života.

djevojka-sa-bradom1

“Želim da se odvojim od ustaljenih društvenih normi. Ne želim da izgledam kao tipična žena” – kaže Haraam, koja je ove godine postala i prva žena sa bradom koja je prošetala modnom pistom na Vikendu mode u Londonu.

Kao što je i za očekivati, Harnam nije uvijek bila tako vesela i pozitivna kad je u pitanju njen izgled, Naime, njena brada počela je da raste kad je imala samo 11 godina, a veće dlake su počele da se pojavljuju i na rukama i grudima. Učenicima iz njene škole to je bio savršen povod za maltretiranje.

“Tokom osnovne škole su me zlostavljali gotovi svi. To je bilo apsolutno užasno, nisam htjela ujutru da se budim da idem u školu” – kaže Harnam.

Tokom svojih tinejdžerskih godina bila je toliko frustrirana i nesrećna da je voskom skidala dlake najmanje dva puta nedeljno, uz konstantna brijanja.

djevojka-sa-bradom3

Ali, dlake su samo postajale jače, a brada gušća. Nesrećna Harnam je postala toliko opterećena svojim izgledom da je sa 14 godina prestala da izlazi iz kuće, a kaže da je čak razmišljala i o samoubistvu.

“Bila sam zarobljenik vlastite sobe, a trebalo mi je gotovo godinu dana da samoj sebi kažem da tako sebi neću pomoći. Samosažaljevanje mi je nanijelo mnogo više štete nego koristi. Sve vrijeme sam gledala lijepe žene u časopisima i na televiziji i htjela sam da izgledam kao i one. Bilo je užasno gledati kako sve moje prijateljice imaju momke, a mene niko neće ni da pogleda”.

Sve pokušaje da obrije svoju bradu odbacila je kad je napunila 16 godina i kad je prihvatila sikihzam kao svoju religiju. Veliku podršku su joj pružali njen mlađi brat i sestra. Kod Sika je puštanje brade izraz respekta prema božijoj kreaciji.

“Jako dugo sam se borila sa idejom puštanja brade, ali sam sa vremenom shvatila dublji smisao u tome da ne brijem bradu. Nakon toga sam pomislila “prestajem, baciću svoj brijač i tačka” – kaže Kaur koja svoju današnju samouvjerenost velikim dijelom pripisuje religiji.

“Mislim da sam pronašla svoj prirodni izgled. Na neki način sam procvjetala” – završava svoju priču.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ova-djevojka-ima-bradu-za-ginisa-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])