Marijana iz Kneževa se prvi put u životu ošišala u 15. godini

Objavljeno: 8. 9. 2016 u 14:45h

Marijana Đurić (15) iz sela Živinice kod Kneževa, koja se nije šišala od rođenja, proteklog vikenda odlučila je da se odrekne duge kose, i to nakon što je krštena.

Djevojčica, koja je ove godine krenula u srednju školu, visoka je 165 centimetara, a kosa joj je do samo prije nekoliko dana bila duga čak 150 centimetara. Marijana kaže da joj se šišanjem ostvario san. Iako joj kosa nije predstavljala nekakvu smetnju, sa nestrpljenjem je čekala dan kada će se ošišati.

Screenshot_1

“Jedva sam čekala da se krstim kako bih se ošišala. Tako da sam u subotu, odmah po izlasku iz crkve, otrčala u frizerski salon na šišanje. U prvi mah frizerka mi je odsjekla oko 50 centimetara kose, što mi nije bilo dovoljno, pa sam sutradan otišla na novo šišanje”, ispričala je Marijana, dodavši da ne žali što se odrekla svog zaštitnog znaka. Kaže da je o njenoj kosi najviše računa vodila majka.

“Ona me češljala, pletala mi pletenicu i pravila raznorazne frizurice, koje ja najviše volim”, istakla je Marijana, priznavši da je šišanje najteže palo upravo njenoj majci Nadi, koja se zbog toga i rasplakala.

“Kćerkinu kosu sam iz dana u dan, 15 godina, svako jutro češljala i plela joj pletenicu, naprosto sam uživala u tome. Kako se približavao dan njenog šišanja, meni je bilo sve gore, ne znam zašto. Ne mogu opisati kako sam se osjećala kad je došla iz frizerskog salona sa svojom pletenicom u kesi”, rekla Nada, dodajući kroz šalu da se ona pitala, Marijana se nikad ne bi ošišala.

“Marijanina kosa je uvijek bila uredna i čista, a sušila ju je prirodnim putem. Zbog dužine Marijana nikad nije mogla sama da je opere, osuši i počešlja, a još manje da plete pletenicu”, kaže Nada.

Uspomena

Marijanina majka Nada kaže da još uvijek nisu odlučili da li će djevojčicinu odsječenu kosu prodati ili će je ostaviti za uspomenu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/marijana-iz-knezeva-se-prvi-put-u-zivotu-osisala-u-15-godini/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])