Šta znači sat u kome se redovno budite tokom noći

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 10:12h

Organima je potrebna energija da bi se iscijelili i funkcionisali. San je veoma bitan. Postoje unutrašnji sistemi i satovi koji pomažu u regulisanju naših tjelesnih funkcija.

Naše duhovno blagostanje i fizičko zdravlje su direktno povezani. Tradicionalne kineske medicinske metode posebnu pažnju pridaju obrascima postavljanja energije i njenog kretanja u različitim dijelovima tijela u različito vrijeme. Unutar 24-satnog ciklusa tijelo daje različite energije različitim organima.

Ukoliko se konstantno budite u isto vrijeme, to bi moglo značiti da su neke energije blokirane ili pogrešno usmjerene. To narušava prirodnu ravnotežu i cikluse. Organima je potrebna energija da bi se iscijelili i funkcionisali. Ovdje je lista koja objašnjava povezanost vremena i organa u tijelu.

Mnoge od tih blokada treba posmatrati i fizički i emocionalno. Trebalo bi da razmislite šta i kada ste jeli, jer to može biti razlog vaših simptoma.

21 – 23 sata

To je prosječno vrijeme kada većina ljudi pokušava da zaspi. Ovo je vrijeme kada se naš endokrini sistem rebalansira i puni enzimima. Endokrini sistem upravlja hormonima i metabolizmom. Ukoliko imate problema sa spavanjem u ovom trenutku, možda ste zaglavili u modu “bori se ili bježi”.

Još ste psihički zaglavljeni u događajima proteklog dana ili se već pripremate za sutrašnje izazove. Ponavljajte pozitivne mantre i oslobodite se formacija koje vam uzrokuju napetost. Ukoliko se ne hranite ispravno ili prekasno jedete, to može dovesti do blokade.

23 – 1 sat

Ako se često budite u ovom trenutku, to može biti zbog zamjeranja koje nosite u sebi. Ovo je vrijeme u 24-satnom ciklusu kada se yin energija pretvara u yang. Yang energija je vrlo aktivna, a tijelo tu energiju mora sačuvati za sljedeći dan.

Pojačajte ljubav i poštovanje prema sebi, dajte sve od sebe da se smirite i čuvajte energiju. Ovo je vrijeme kada žučna kesa razbija masti. Možda unosite previše nezdravih masti ili ulja.

1 – 3 sata

Ovo je ključno vrijeme za detoksikaciju tijela i proces obnavljanja. Vaša jetra ispušta toksine i stvara svježu krv. Buđenje u to vrijeme ukazuje na ljutnju, frustraciju i negativne formacije. Ukoliko se ne rješavate ovih duhovnih toksina, vaša “duhovna jetra” pokušava skrenuti pažnju na ove probleme.

3 – 5 sati

Ovo je vrijeme kad vam se pluća oporavljaju i opskrbljuju vaše tijelo kiseonikom. Provjerite da li vam je dovoljno toplo kako biste olakšali rad tjelesnih funkcija. Ako se probudite tokom tog vremena, probajte da uradite neke vježbe disanja. Problemi s plućima često se odnose na bol i tugu.

5 – 7 sati

Svi toksini koji su ispušteni i razgrađeni tokom noći odlaze iz sistema. Debelo crijevo je aktivno tokom tog vremena. Loša ishrana ili prekasna večera mogu dovesti do problema koji će vas probuditi u ovom trenutku.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/sta-znaci-sat-u-kome-se-redovno-budite-tokom-noci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])