Šest tkanina u kojima se nećete znojiti

Objavljeno: 30. 7. 2016 u 13:51h

Šta obući po vrućini, a da se osjećamo najprijatnije? Donosimo vam šest vrsta materijala koji treba da imaju prioritet kada birate garderobu za tople dane…

1. Lan

Izuzetno ugodna tkanina koja bi slobodno mogla da se prozove “ventilatorom” među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tijela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

2. Pamuk

Nepobjediv odabir za vrele ljetnje mjesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu i upija vlagu s tijela i aktivira njeno isparavanje.

3. Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mješavine i smatra se odličnom ljetnjom zamjenom za traper. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenja dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osjećati ugodnije.

4. Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tokom vrućina i hladi tijelo.

5. Svila

Prirodna tkanina koja “diše” i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za oznojenu kožu.

6. Šifon

Izrađuje se od raznih mješavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za ljetnju odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što izuzetno leprša.

Izvor: Zadovoljna.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/sest-tkanina-u-kojima-se-necete-znojiti/||claudebot