Ima 83 godine, a njegova sijeda kosa počela je da crni (FOTO)

Objavljeno: 24. 7. 2016 u 12:56h

U naletu ozbiljnih političkih, teških životnih i sličnih dešavanja koja okupiraju našu svakodnevnicu, u Brčkom je zabilježen i jedna veoma neobična i zanimljiva priča.

Radi se o Brčaku, Ševketu Ribiću (83), čija je, dugo godina, sijeda kosa počela da crni.

 Na fotografijama od prije 2 i 10 godina, razlika je i više nego očigledna – ranije skoro pa sasvim sijed, a sada na glavi ima 70 odsto crnih vlasi.

“Noge me ne služe baš kako treba pa mi, jednom mjesečno kući dolazi frizerka da me ošiša. Jednom prilikom, prije godinu dana, mi je rekla da mi kosa počinje crniti. Ispočetka sam to zanemarivao, a onda sam obratio pažnju i uočio da nisam više bijel kao jagnje. Svakim danom mi je kosa crnja i nedavno, kad sam posjetio ljekare zbog nekih zdravstvenih tegoba, upitao sam ih da li su ikad, tokom svoje prakse, čuli i vidjeli za takav slučaj. Nisu mi mogli ništa odgovoriti” rekao je Ševket.

sefket ribic1

Starac ima 2 ćerke i sina za koje, ova njegova postepena promjena boje kose iz bijele u crnu u 83 godini, predstavlja vrlo neobičnu pojavu. Ćerka Fahira Sijarić se prisjeća svog djetinjstva i kaže da oca, iz tog vremena, ne pamti sa crnom kosom, jer je veoma mlad počeo da sijedi.

“Pamtim ga, prvenstveno, sa prosijedom kosom, a već negdje osamdesetih godina skoro sasvim je osijedio. Puno sam čitala i putovala, ali za ovakav slučaj nisam nikad čula” rekla je Fahira.

Neobičan penzioner

Penzioner Ševket, inače po zanimanju građevinski tehničar koji je 30 godina radio u Građevinsko – industrijskom kombinatu (GIK) u Brčkom, je, po riječima njegove ćerke Fahire, neobičan po još jednoj životnoj priči.

“Prije nekoliko godina sam ga odvela kod doktora, jer nije mogao da podigne očne kapke i da normalno gleda. Oni su, detaljnim pregledima, utvrdili da ima problem sa srcem i da je došlo do pucanja srčane aorte u dužini između 10 i 15 centimetara iz koje je krv curila u pluća. Doktori su rekli da su se na plućima stvorila 2 veća ugruška krvi. Utvrđeno je da se ovaj proces u organizmu morao dešavati oko 10 godina i nisu mogli da vjeruju da Ševket tolike godine nije osjetio nikakav problem sa srcem ili bilo kakav jači simptom koji bi ukazao na postojanje ovakvog problema. Istakli su da je u pitanju fenomen” pojasnila je Fahira.

Da li je i Ševketova sijeda kosa koja je počela da crni prirodni, medicinski ili psihološki fenomen, ostaje na stručnjacima da utvrde, a njegova želja je, da bar na tren, kad bi to ikako bilo moguće, ponovo postane mlad.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ima-83-godine-a-njegova-sijeda-kosa-pocela-je-da-crni-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot