Fotografije Ruskinja i sadržaja njihovih torbi (Foto)

Objavljeno: 17. 7. 2016 u 14:56h

Ženske torbe su uvijek bile misterija za mene. Kao klinac, bio sam ubijeđen da moja mama i njene prijateljice u njima nose neke magične predmete i još nekoliko cigli u njima. Mislio sam da je to zakon – u slučaju da moraju da spasu svijet ili tako nešto.

Kao odrastao, ne mogu da kažem da sam baš tu misteriju razrešio. I tako, vođen čistom radoznalošću, odlučio sam da pitam gomilu žena koje poznajem i neke koje ne poznajem, na koje sam naletio na ulici da mi dozvole da fotografišem sadržaj njihovih torbi.

Proveo sam nekoliko mjeseci unazad šetajući ulicama Sent Petersburga (gdje živim), pitajući svaku ženu koju sam sreo da mi pokaže sadržaj svoje torbe. Neke su mislile da sam pljačkaš, neke da sam lud, neke su mi pokazale. Kasnije sam primijetio kako su lijepo složene stvari iz torbe na crni komad odjeće koji sam nosio sa sobom u rancu, prije nego što bi mi dozvolile da fotografišem cijelu kompoziciju.

I na kraju, pitao sam ih da slikam i fotografiju njihove lične karte. Mislim da kombinacija svakog portreta i ličnih stvari žena ostavljaju snažan utisak o tome ko su one.

Alena, 17 godina, učenica

al1

al2

Aleksandra, 26 godina, frilens dizajnerka

al3

al4

Elena, 56 godina, poslovna žena

al5

al6

Katja, 37 godina, novinarka

al7

al8

Kristina, 19 godina, studentkinja umjetnosti

al9

al10

Ksenija, 31 godina, fotografkinja

al11

al12

Liza, 21 godina, trenutno nezaposlena

al13

al14

Lubov, 31 godina, galeristkinja

al15

al16

Maša, 56 godina, prodavačica nakita

al17

al18

Natalia, 58 godina, radnica obezbjeđenja

al19

al20

Olga, 33 godine, nezaposlena

al21

al22

Olja, 42 godine, stručnjak za urbanizam i majka dvoje

al23

al24

Polina, 29 godina, krojačica

al25

al26

Svetlana, 24 godine, administrativna radnica

al27

al28

Tatiana, 51 godina, zaposlena u držvnoj upravi

al29

al30

Ulijana, 22 godine, profesorka filozofije

al31

al32

Vera, 62 godine, vaspitačica

al33

al34

Izvor: vice.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/fotografije-ruskinja-i-sadrzaja-njihovih-torbi-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])