Frankfurt: Oboren Ginisov rekord za najbrojniji muzički orkestar

Objavljeno: 10. 7. 2016 u 17:20h

Više od 7.500 muzičara izvodilo je djela klasične muzike na fudbalskom stadionu u Frankfurtu kako bi oborili svjetski rekord za najbrojniji orkestar.

Njemačka novinska agencija DPA navodi da su amaterske grupacije i orkestri iz Njemačke, Austrije i Holandije učestvovali u nastupu u “Komercbank areni” u Frankfurtu.

Učestvovalo je 7.548 muzičara, čime je nadmašen prethodni Ginisov rekord postignut u Brizbejnu u Australiji 2013. godine sa 7.224 muzičara.

Ogromni orkestar u Njemačkoj izvodio je dijelove simfonija Dvoržaka i Betovena, uključujući “Odu radosti”, te melodije iz mjuzikla “Starlajt ekspres” i pjesmu Dona Majlsa iz 1976. godine “Muzika je moja prva ljubav”.

“Željeli smo da pokažemo kako muzika spaja ljude i koliko je sve ovo važno za Njemačku”, rekao je inicijator projekta Jens Ilman, trubač iz Hamburga na sjeveru Njemačke.

izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/frankfurt-oboren-ginisov-rekord-za-najbrojniji-muzicki-orkestar/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])