Šta se dešava kad munja udari u avion? (Video)

Objavljeno: 4. 5. 2016 u 10:52h

Munje su udarile u dva aviona neposredno pred sletanje na londonski aerodrom Hitrou, a putnici su kasnije izjavili da su čuli snažan udar i vidjeli bljesak.

Udar je gledano sa zemlje izgledao mnogo strašnije, a to potvrđuju i snimci koje su napravili slučajni posmatrači.

https://youtu.be/PoJVqNULSEc

https://youtu.be/0xel568az0o

Inače, predstavnik kompanije Britiš ervejs kaže da su udari munja uobičajeni u avijaciji i da su avioni pravljeni tako da sprečavaju ulazak struje u kabinu, kao i oštećenja električnih sistema.

Oba aviona bezbjedno su prizemljena poslije udara.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/sta-se-desava-kad-munja-udari-u-avion-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot