Crtani zbog kojeg smo plakali: Umočiću… (VIDEO)

Objavljeno: 21. 2. 2016 u 13:16h

Svi se sigurno sjećate crtanog filma koji je možda najtužniji u istoriji animiranih kratkometražnih filmova. Znate li da je snimljen prije 80 godina?

“Negdje daleko, u zemlji snova, bićemo srećni ti i ja. Imaćemo šta se samo poželjeti može, vidjećemo čuda sva…”

Ovo je poznata rečenica iz crtanog filma “Somewhere in Dreamland” (“Negdje u zemlji snova”) koji je snimljen prije 80 godina.

Crtani koji je napravljen između dva rata, mnogi pamte kao najtužniji koji su ikad pogledali.

U crtaću pratimo život brata i sestre koji žive siromašno u trošnoj kućici sa majkom koja nema toliko ni da ih nahrani.

Scena kada večeraju bajat hleb koji umaču u vodu kako bi ga lakše sažvakali i kada dječak kaže: “Umočiću!” je možda najtužniji dio ovog crtaća.

Nakon večere odlaze da spavaju i tada sanjaju san u kome imaju sve ono što nemaju u stvarnom životu.

“Putuju” kroz svijet čokolade i slatkiša, uživajući na svakom koraku. Bude se tužni, jer shvataju da je sve san..ali tuga ne traje zauvijek.

Podsjetite se crtanog filma.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/crtani-zbog-kojeg-smo-plakali-umocicu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])