Legenda o tragičnoj ljubavi u najužoj ulici u Meksiku (Foto)

Objavljeno: 13. 2. 2016 u 15:32h

Meksiko je zemlja poznata po bogatoj turističkoj ponudi – od piramida drevnih indijanaca, preko kolonijalne arhitekture i lokalnim radionica, pa sve do nevjerovatnih plaža i hotela. Ipak, gradić Gvanahuato nudi nešto sasvim jedinstveno.

U jednoj od najužih gradskih ulica poznatoj kao “El Callejon del Beso”, odnosno Aleja poljupca, krije se ubjedljivo najpopularnija atrakcija ovog simpatičnog mjestašceta. Ulica ne samo da je toliko uska da se balkoni gotovo dodiruju, već je i jedna od najprometnijih jer je svakog dana posjeti bezbroj zaljubljenih turista koji svakodnevno čekaju svoj red da se popnu na treću stepenicu ispod balkona, gdje ako se poljube, prema legendi, zagarantovano im je 15 godina srećne ljubavi.

Tradicija vuče korijene iz lokalnog predanja o tragičnoj ljubavi između Done Carmen, ćerke bogatog Španca i njenog izabranika Luisa iz siromašne rudarske porodice. Djevojčin otac protivio se njihovoj vezi zbog čega je “meksički Romeo” iznajmio sobicu koja je bila direktno nasuprot balkona njegove drage. U gluvo doba, par se u najvećoj tajnosti sastajao i ljubio se preko ograde balkona.

Nažalost, njihova tajna je brzo ozkrivena, i gnevni otac je u trenutku ludog bijesa bodežom u srce ubio svoju ćerku. Istovremeno, Luis je pokušao da zaštiti svoju Karmen, međutim preskačući u njen stan, pao je sa balkona i slomio vrat na toj legendarnoj trećoj stepenici na kojoj se i danas sastaju ljubavnici.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/legenda-o-tragicnoj-ljubavi-u-najuzoj-ulici-u-meksiku-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot