Šest godina nije dolazio na posao, niko nije primijetio

Objavljeno: 12. 2. 2016 u 14:06h

Jedan Španac zaposlen kao državni funkcioner kažnjen je sa 27.000 evra pošto je otkriveno da nije dolazio na posao najmanje šest godina.

Odsustvo Hoakina Garsije s posla primjećeno je tek kada je dobio pravo da dobije nagradu za dug radni vijek.

Taj šezdesetdevetogodišnjak, čiji je posao bio da nadgleda izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, nedavno je penzionisan.

On je demantovao optužbe navodeći da je žrtva maltretiranja. Sud je presudio u korist vlasti i naložio mu da plati kaznu.

Godišnja plata gospodina Garsie iznosila je 37.000 evra prije oporezivanja, a bio je zaposlen u kompaniji kojom upravljaju lokalne vlasti u jugozapadnom gradu Kadiz.

Njegova kazna je ekvivalentna jednogodišnjoj zaradi nakon oporezivanja i to je najveći iznos koji je kompanija mogla legalno da povrati.

Na sudu se saznalo i da ga šef kompanije u kojoj je Garsija bio zaposlen nije vidio godinama iako mu je kancelarija bila nasuprot njegovoj. Kompanija je mislila da je Garsija pod nadzorom lokalnih vlasti i obrnuto.

Zamjenik gradonačelnika primjetio je njegov izostanak kada je trebalo da bude nagrađen plaketom za 20 godina službe.

Gospodin Garsia kaže da su ga maltretirali zbog političkog angažmana njegove porodice i da je zbog toga sklonjen u farbiku vode.

Ljudi bliski njemu kazali su španskom listu El Mundo da nisu željeli da ga prijave jer je imao porodicu i pribojavali su se da u njegovim godinama ne bi našao drugi posao.

Rekli su da je svaki dan išao u kancelariju, iako ne puno radno vrijeme, i da je bio posvećen čitanju filozofske literature.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/sest-godina-nije-dolazio-na-posao-niko-nije-primijetio/||claudebot